Sommer i Hemsedal. 

Fjellheimen i Hemsedal venter på å gi deg og dine uforglemmelige opplevelser. Fjell- og sykkelturer, fiske i krystallklart vann og actionfylte aktiviteter som via ferrata, elvesnorkling og downhillsykling. Sommer og høst byr også på flere arrangement som stemningsfull Stølsrock, multisportkonkurransen Aim Challenge og Høstmarked. Hemsedal er en av Norges beste sportsdestinasjoner, og er kåret til Skandinavias beste alpinsted to år på rad. Her får du mange spennende og morsomme sommeropplevelser i fantastisk natur for hele familien.

Fjelltur

Hemsedal har 41 skiltede og graderte fjellturer for både nybegynnere og de mer fjellvante. «Hemsedal topp 20» er 20 merkede og graderte toppturer og varierer i lengde og vanskelighetsgrad.

Sykling 

Fra Huso kan du sette deg på sykkelen og ta turen innover flotte fjellveier. Vi anbefaler en tur rundt Storevatn på ca. 25 km. Stopp langs veien og prøv fiskestangen flere steder.

Klatring

Fjellene som har gitt Hemsedal kallenavnet Skandinavias Alper, er et godt utgangspunkt for klatring. Velg blant klatreaktiviteter uansett erfaring og forkunnskap. Passer for barn og voksne. Kurs i både klatring og sikkerhet. Hemsedal Fjellsport er leverandør av klatreaktiviteter i Hemsedal.

Fiske i Hemsedal

Fisket i Hemsedal er stort, og dalen er spesielt kjent for sitt fantastiske ørretfiske. 

Elvesnorkling

Elvesnorkling i Hemsila med våtdrakt, snorkel, masker og flytevest. Man iakttar ørreten i dens rette element, samtidig som man får et lite kick når man "surfer" nedover elven. 

Mountain Cart

Som første destinasjon i Norge har Hemsedal tilbud om Mountain Cart i Hemsedal skisenter. Mountain Cart er en trygg, morsom og fartsfylt aktivitet som passer for hele familien. 

Kano & Kajakk

Bor du på Huso er kanoene ved Trolltjernet på Husofjellet til fri bruk.
Med Skogshorn i bakgrunnen kan du padle kano eller kajakk på Vannen i Lykkja. Vannen har flere små øyer hvor en kan gå i land, det er mulig å padle gjennom en spennende kanal over til nabovannet Grytetjern. Utleie av kano ved Vannen.

Hemsedalskortet. Fordelskort med rabatter og fordeler på aktiviteter sommeren 2019.

Alle gjester som overnatter i Hemsedal i to netter eller mer får tildelt kortet gratis. Hemsedalskortet blir utstedt på de ulike overnattingsbedriftene. Hemsedalskortet gir gratis- eller rabatterte aktiviteter. Vær obs på at de ulike aktivitetene har forskjellige åpningstider og lengde på sesongen. Eksempel på Hemsedalskortet.

 

Finn overnatting i Hemsedal her:  Onlinebooking her

Foto: Nils-Erik Bjørholt