Fotturer, toppturer, sykling, ørretfiske, klatring. 

Hemsedal er en av Norges beste sportsdestinasjoner, og er kåret til Skandinavias beste alpinsted to år på rad. Her får du mange spennende og morsomme sommeropplevelser i fantastisk natur for hele familien.

Fjelltur

Hemsedal har 41 skiltede og graderte fjellturer for både nybegynnere og de mer fjellvante. «Hemsedal topp 20» er 20 merkede og graderte toppturer og varierer i lengde og vanskelighetsgrad. På de letteste turene kan barnevogn trilles som en liten kveldstur, mens de tøffeste rutene er bratte og krevende heldagsturer.

Opplev Hemsedalsfjella med lokalkjent guide. Fra 3-timers turer til heldagsopplegg. Turen legges opp etter ønske.

Dato: på forespørsel.

TURORIENTERING
I sommer og høst vil det være mulig å delta på turorientering med 40 poster fordelt på 3 kart i Hemsedal. Postene er av ulik vanskelighetsgrad og i varierende lengde fra parkering. Passer for både barn og voksne. Postene henger ute fra ca 01.07 – 12.10. 
Hemsedal Topp 20 venter på deg!

Sykling 

Fra Huso kan du sette deg på sykkelen og ta turen innover flotte fjellveier. Vi anbefaler en tur rundt Storevatn på ca. 25 km. Stopp langs veien og prøv fiskestangen flere steder. På turen langs Storevatn sykler du ved foten av Skogshorn 1728 moh. I dette fjellpartiet er det flere merkede veier å velge mellom. Se sykkelkart. Utleie av sykler hos Hemsedal Huskies ca 3 km fra Huso. Bestiller du sykkelleie på forhånd kan syklene leveres til hytta på Huso. 

DOWNHILL – SYKKELTEKNIKK
For en fartsfylt opplevelse kan du ta turen til Hemsedal Bike Park. Fra toppen av stolheisen kan dere velge mellom tre traseer. Alt av nødvendig utstyr leies på stedet. Ønsker du å lære deg teknikk i sti- og utforkjøring tilbys det kurs. Hollvin Express stolheis sesongåpen.

Klatring og Viaferrata i Hemsedal

Fjellene som har gitt Hemsedal kallenavnet Skandinavias Alper, er et godt utgangspunkt for klatring. Velg blant klatreaktiviteter uansett erfaring og forkunnskap. Passer for barn og voksne. Kurs i både klatring og sikkerhet. Hemsedal Fjellsport er leverandør av klatreaktiviteter i Hemsedal.

Ridning i Hemsedal

Fra uke 26 t.o.m. uke 33, alle dager. Vi anbefaler å forhåndsbestille i tlf. 99725891 eller stikke innom oss om du er i området.
Muligheter for 1, 2 eller 3 t. tur. Halv- og heldagstur etter avtale, eventuelt overnattingstur.

  • 1 t. tur NOK 300,- pr pers
  • 2 t. tur NOK 500.- pr pers
  • 3 t. tur NOK 700,- pr pers
  • 2 og 3 t tur helst minimum 2 deltakere.
  • Dagstur og overnattingstur e. avtale
  • Grupperabatt 

Fordel med Hemsedalskortet: 10% rabatt på 2 timerstur for gruppe på minimum 4. pers.

Fiske i Hemsedal

Fisket i Hemsedal er stort, og dalen er spesielt kjent for sitt fantastiske ørretfiske. Ønsker du hjelp til å finne de beste fluefiskeplassene kan du få guiding fra en lokalkjent ekspert. Ved kjøp av fiskekortet har dere tilgang til mange fjellvann med flott ørret. Fiskekort kan du få kjøpt på turistkontoret, bensinstasjoner, matbutikker og sportsbutikker i Hemsedal.

Elvesnorkling i Hemsedal

Elvesnorkling i Hemsila med våtdrakt, snorkel, masker og flytevest. Man iakttar ørreten i dens rette element, samtidig som man får et lite kick når man "surfer" nedover elven. En lokalkjent guide vet hvor ørreten står og viser deg trygt nedover elven. Påmelding senest kl. 16.00 dagen før. Varighet ca. 3 timer. I perioden/ca. datoer: 11.06 – 16.08 kl. 10.00 (onsdag og lørdag) samt 23.08 – 04.10 kl. 10.00 (lørdag).

Mountain Cart i Hemsedal skisenter

Som første destinasjon i Norge kan Hemsedal denne sommeren tilby sine gjester å prøve å kjøre Mountain Cart. Mountain Cart er en trygg, morsom og fartsfylt aktivitet som passer for hele familien. En Mountain Cart er som en forvokst trehjulsykkel uten pedaler, men med gode bremser på håndtakene slik at man enkelt kan styre farten.
Cartene er mulig å leie for enkeltturer, halv- eller heldag, og kan bestilles online på www.hemsedal.com. Åpningstidene er primært i stolheisen åpningstid, men grupper kan også bestille turer utenom dette.

Kano & Kajakk i Hemsedal

Bor du på Huso er kanoene ved Trolltjernet på Husofjellet til fri bruk.
Med Skogshorn i bakgrunnen kan du padle kano eller kajakk på Vannen i Lykkja. Vannen har flere små øyer hvor en kan gå i land, det er mulig å padle gjennom en spennende kanal over til nabovannet Grytetjern. Utleie av kano ved Vannen.

Teambuilding for grupper og firma

Oppleggene gjennomføres på Huso. Det vil være en 1,5 t – 2 t aktivitet hvor lag deles opp og skal løse ulike oppgaver sammen. Det vil være både fysiske-, kreative-, intellektuelle- og samarbeidsoppgaver. Lagene høster poeng og til slutt kåres en vinner. Huso benytter profesjonelt aktivitetsselskap.

Hemsedal Massasje og Velvære

Vi tilbyr massasje og rosenmetoden til grupper. Er dere på firmatur, jente -eller guttetur, utdrikkingslag eller familietur. Hva er bedre enn å få en deilig avslappende massasje? Vi kommer til hytta eller leiligheten din. 

Priser pr behandling massør:
- 20 min, kr 390
- 30 min, kr 450
- 60 min, kr 850
Minstebestilling er 2 timer pr massør. 
Kjøretillegg (pr massør): kr 1000.

Hemsedal Massasje & Velvære består av: Kirsten Aalstveit, rosenmetoden, www.heimvegen.no - Tone Søndmør, massasje, www.fjellfrisk.no - Lena Maria Backman, massasje, www.hemsedalwellness.com - Merethe H Kruse, [email protected]

Hemsedalskortet - fordelskort sommer 2018

Alle gjester som overnatter i Hemsedal i to netter eller mer får tildelt kortet gratis. Hemsedalskortet blir utstedt på de ulike overnattingsbedriftene. Hemsedalskortet gir gratis- eller rabatterte aktiviteter. Vær obs på at de ulike aktivitetene har forskjellige åpningstider og lengde på sesongen. Hemsedalskortet.

Finn overnatting i Hemsedal her:  Onlinebooking her

Foto: Hemsedal.com/Frank Tolpinrud