Golsfjellet - aktiviteter sommer og høst

Golsfjellet

Det familievennlige fjellet i Hallingdal.

Et mangfold av friluftsaktiviteter venter på voksne og barn. Optimalt god skilting og tilrettelegging gjør turen bra for både kjente og ukjente. Føl deg trygg og bruk naturen sammen med familie og venner på Golsfjellet.  

Vandring

De siste årene har Golsfjellet utviklet seg til å bli et av de best skiltede fjellområdene for vandring og sykling, med godt vedlikeholdte stier og fjellveier. Golsfjellet passer svært godt for glade dager med familien, eller om du ønsker «snille fjell» og korte eller litt lengre rundturer.

Det nyeste tilbudet er Stolpejakten, som er et digitalt verktøy for vandring i hele kommunen. Stolper er plassert ut både i sentrum og på fjellet. Når du ankommer målet skanner du merket på stolpen med mobiltelefonen og får registret besøket.

Sommerbrosjyren for Golsfjellet viser mange merkede turstier og 11 toppturer.

Sykling

Miniatyrbilde

Områdene på begge sider av Tisleiafjorden er et av Norges flotteste sykkelområder. Milevis med stølsveier i lett terreng ligger og venter på de som ønsker å utforske dem. Har du ikke sykkel er det ikke nødvendig å fortvile. Det får du leie på turistkontoret eller hos noen av hotellene.

Kanskje det mest populære er å leie el-sykkel, som gjør at du kan sykle over lengre strekninger. Vi kan anbefale tur fra Golsfjellet over på Mjølkevegen mot Vaset og Valdres. Gode rutebeskrivelser finnes blant annet på mjolkevegen.no

Sommerbrosjyren for Golsfjellet viser merkede sykkelrunder.

Fisking

Tisleiafjorden og elva Tisleia har i generasjoner vært kjent for sitt eventyrlige fiske. Spesielt er Tisleia en glimrende elv for fluefiskere. Fiskekort får du blant annet kjøpt på Oset Høyfjellshotell. Mer informasjon om fisking på inatur.no

Bading

Ved Oset er det opparbeidet en badeplass, og hotellet tilbyr utleie av kanoer. Ellers kan man ta seg en forfriskende dukkert i et fjellvann langs den vandre- eller sykkelruten dere velger.

Levende støler – stølsbesøk

På Øynebråten Støl, sentralt beliggende på Golsfjellet, kan man både kjøpe stølskost og kjøpe med stølsprodukter hjem. Du får hilse på kuene og kan sitte ute på stølen og nyte en kopp kaffe og litt "attåt".  
Stølsviddene er navnet på området mellom Tisleidalen, Tisleifjorden, Lykkja og Vaset i Valdres. Navnet kommer av at dette er det området med flest levende støler i hele Norge. På noen av stølene kan du oppleve stølslivet og kjøpe stølsmat. Mer informasjon på mjolkevegen.no (sommer)

Ridning

Fjellridning i lett terreng innover Golsfjellet med guide. Korte rideturer for voksne og barn fra Storefjell Resort Hotell. Forhåndsbestilling på storefjell.no (sommer)

Avstand fra Hallingresort hytteparken til de fleste aktivitetene på Golsfjellet er rundt 30 minutter med bil.

Finn rimelig overnatting midt i Gol sentrum: Halling Resort Hytter og Leiligheter