Gol sentrum - bygdebyen i Hallingdal

Gol har sentral beliggenhet, og er et viktig veiknutepunkt i Sør-Norge. Bygdebyen er et attraktivt stoppestedet når man er på tur mellom Øst- og Vestlandet. Gol er handels- og servicesentrum i Hallingdal med fine butikker, kjøpesenter og vinmonopol. Mange bra kafeer og spisesteder gjør at folk kommer igjen og igjen. 

Årlig arrangeres det festivaler som f.eks. Vårdansen, Goldagane og Fårefestivalen.

Et av Norges beste opplevelseshotell, Pers Hotell med Tropicana badeland. ligger midt i Gol, og bare 100-200 meter fra Halling Resort. På Pers Hotell er det barer, restaurant, bowlingbaner og spa- og velværesenter. Som gjest på Halling Resort får man et fordelskort som gir 50% rabatt på inngang til Tropicana Badeland.

Gol Skipark, Skagahøgdi har 20 nedfarter og er i stor utvikling med blant annet utbygging av hytter og leiligheter på toppen av skisenteret i Gol. Parken i skianlegget ble kåret til Norges beste i 2016. Skagahøgdi ligger 3 km fra Gol sentrum.  40% rabatt på heiskort til boende gjester på Halling Resort hyttepark og leiligheter - vinteren 2018. 

Gol Skipark - Skagahøgdi i Gol. Kåret til Norges beste park i 2016. 20 nedfarter.
Gol Skipark - Skagahøgdi - er i stor utvikling. Pr. i dag 20 nedfarter.

Golsfjellet

På Golsfjellet finner du et nettverk av stier og fjellveier som krysser hverandre i et av landets beste områder for fjellsykling. Vegnettet på Golsfjellet er forbundet med både Hemsedal og Valdres. Gol sentrum og Golsfjellet har skilta rundturer, godt tilrettelagt for hele familien. Sykkelutleie på Gol turistkontor i sommersesongen. Stort løypenett for langrenn med utgangspunkt fra blant annet Gol skipark, Solseter og mange valgmuligheter på Golsfjellet.

Vandring

Gol sentrum og Golsfjellet har preparerte og sikre turstier, oppdatert skilting og lett tilgjengelige fjelltopper. Fra Gol sentrum er de mest populære toppene Lisbetnuten og Dugurdsnatten. På Golsfjellet er rasteplasser med grillhytte, og lett tilgjengelige innsjøer for svømming og fisking. Juni til medio september er hovedsesongen for vandring.

Fisking

Gol kommune er delt inn områder med egne fiskekort, som kan kjøpes på turistinformasjonen. Overnattingssteder, bensinstasjoner og sportsbutikker selger fiskekort for deres nærmeste soner.

Sone 1: Hallingdalselva fra grensen til Ål i Hallingdal til grensen til Nesbyen er full av ørret.
Sone 2: Søråsen. Langs veien mellom Herad og Bagn er det et samla fiskekort for flere gode ørret og abbor vann.
Sone 3: Golsfjellet har flere vann fullt av både ørret og abbor. Mange av innsjøene ligger i nærheten av veien.

Langedrag Naturpark. En trivelig aktivitet når du bor på Halling hyttepark i Gol, og bare 45 minutters kjøretur.
Langedrag Naturpark ligger bare 45 minutter kjøretur fra Gol.

 

Tropicana Badeland– Pers Hotell

Innendørs og utendørs badeland med store sklier, bølgebasseng, barneområde, palmehage og mye mer, midt i sentrum av Gol. Oline SPA på Pers Hotell. Koble ut og lad batteriene i avslapningssenteret. Bowling er gøy for alle. Pers Hotell i Gol Sentrum tilbyr også barnebowling med en egen bane, baller og sko. Pers Resort har til sammen fire bowlingbaner. 

Gol Motor- og Fritidspark

Full rulle i sikre omgivelser. Gol Motor- og Fritidspark tilbyr motorcross med to- og firehjuls motorsykler.

18-hulls golfbane

Golfbanen Hemsedal Golf Alpin, kjent som eventyrbanen i Hallingdal, bare 15 km fra Gol sentrum. Banen er Hallingdals eneste 18-hulls golfbane med driving range og putting green. Den totale lengden er 5 220 meter. Hemsedal Golf Alpin ligger idyllisk til med mektige fjell og den velkjente Hydnefossen i bakgrunnen.

Aktiviteter og attraksjoner i nærområdet

  • Vassfaret Bjørnepark i Flå. I bjørneparken kan du komme i nærkontakt med norske og eksotiske villdyr.
  • Langedrag Naturpark. På Langedrag kan du oppleve ulike dyr, f.eks. ulv, gaupe, fjellrev, elg, hester og geiter.
  • Via Ferrata, klatrerute i Hemsedal
  • Rafting på Numedalslågen
  • Ørretsafari i Hemsedal.