GOL SENTRUM - bygdebyen i Hallingdal

Miniatyrbilde

Gol har sentral beliggenhet, og er et viktig veiknutepunkt i Sør-Norge. Bygdebyen er et attraktivt stoppestedet når man er på tur mellom Øst- og Vestlandet. Gol er handels- og servicesentrum i Hallingdal med fine butikker, kjøpesenter og vinmonopol. Mange bra kafeer og spisesteder gjør at folk kommer igjen og igjen. 

Årlig arrangeres det festivaler som f.eks. Vårdansen, Goldagane og Fårefestivalen.

Et av Norges beste opplevelseshotell, Pers Hotell med Tropicana badeland. ligger midt i Gol, og bare 100-200 meter fra Halling Resort. På Pers Hotell er det barer, restaurant og bowlinghall. Som gjest på Halling Resort får man et fordelskort som gir 50% rabatt på inngang til Tropicana Badeland.

Tropicana Badeland– Pers Hotell

Miniatyrbilde

Innendørs og utendørs badeland med store sklier, bølgebasseng, barneområde, palmehage og mye mer.  Fordelskort gir 50% rabatt på inngang til Tropicana badeland under oppholdet på Hallingresort hyttepark. 

Gol Motor- og Fritidspark

Miniatyrbilde

Full rulle i sikre omgivelser. Gol Motor- og Fritidspark tilbyr motorcross med to- og firehjuls motorsykler og ATW-kjøring på bane. Parken er åpen om sommeren. Grupper kan forhåndsbestille kjøring med motocross, ATV og snøscooter utenfor sesongen. Fordelskort gir 10-50% rabatt på kjøring under oppholdet på Hallingresort hyttepark. 

18-hulls golfbane

Miniatyrbilde

Golfbanen Hemsedal Golf Alpin, kjent som eventyrbanen i Hallingdal, bare 15 km fra Gol sentrum. Banen er Hallingdals eneste 18-hulls golfbane med driving range og putting green. Den totale lengden er 5 220 meter. Hemsedal Golf Alpin ligger idyllisk til med mektige fjell og den velkjente Hydnefossen i bakgrunnen.

  GOLSFJELLET / GOL

  På Golsfjellet finner du et nettverk av stier og fjellveier som krysser hverandre i et av landets beste områder for fjellsykling. Vegnettet på Golsfjellet er forbundet med både Hemsedal og Valdres. Gol sentrum og Golsfjellet har skilta rundturer, godt tilrettelagt for hele familien. Sykkelutleie på Gol turistkontor i sommersesongen. Stort løypenett for langrenn med utgangspunkt fra blant annet Gol skipark, Solseter og mange valgmuligheter på Golsfjellet.

  Vandring / toppturer

  Miniatyrbilde

  Gol sentrum og Golsfjellet har preparerte og sikre turstier, oppdatert skilting og lett tilgjengelige fjelltopper. Fra Gol sentrum er de mest populære toppene Lisbetnuten og Dugurdsnatten. På Golsfjellet er rasteplasser med grillhytte, og lett tilgjengelige innsjøer for svømming og fisking. Juni til medio september er hovedsesongen for vandring.

  Fisking

  Miniatyrbilde

  Gol kommune er delt inn områder med egne fiskekort, som kan kjøpes på turistinformasjonen. Overnattingssteder, bensinstasjoner og sportsbutikker selger fiskekort for deres nærmeste soner.

  Sone 1: Hallingdalselva fra grensen til Ål i Hallingdal til grensen til Nesbyen er full av ørret.
  Sone 2: Søråsen. Langs veien mellom Herad og Bagn er det et samla fiskekort for flere gode ørret og abbor vann.
  Sone 3: Golsfjellet har flere vann fullt av både ørret og abbor. Mange av innsjøene ligger i nærheten av veien.

   VINTER I GOL

   Gol Skipark, Skagahøgdi Skisenter 

   Miniatyrbilde

   20 nedfarter, barneområde, park og skiutleie. Parken i skianlegget ble kåret til Norges beste i 2016. Skagahøgdi ligger sydvendt i ly for vær og vind - ca. 5 km fra Gol sentrum. Området er i stor utvikling med blant annet utbygging av hytter og leiligheter på toppen av skisenteret.

   Miniatyrbilde

   Langrennsløypenett fra Skagahøgdi Skisenter mot Torpoåsen, Ål og Hemsedal. Fra start ca. 5 km i fjellskog, og etter det fantastisk høyfjellsnatur. 

   Golsfjellet. Ca. 20 minutters biltur til Storefjell Skisenter og Golsfjellet Skisenter. 250 km preparerte langrennsløyper med Solseter skisarena og Storefjell som et meget bra utgangspunkt. 

   Finn overnatting her: Halling Resort Hytter og Leiligheter 

   Leiligheter for salg i Gol